Mačja družinica iz Podvelke

Materinska ljubezen 🐾😍

Prejšnji petek smo v varsto sprejeli visoko brejo muco. Zatekla se je k hiši, v občini Podvelka, kjer imajo že 24 rešenih mačk, zato tam res ni mogla ostati. Najditelji so jo, z vmesnim postankom na veterini, pripeljali do nas. In res je že nekaj ur po namestitvi kazala znake priprave na porod. Zjutraj je bilo z njo še dodatnih 5 mačjih duš.

Seveda nismo navdušeni, prevzemajo nas mešani občutki…če bi kdo na muco opozoril prej, bi se samo z eno! zgodba zaključila, tako pa je tu še dodatnih 5, katerim bo prekleto težko najti odgovorne posvojitelje. Po drugi strani, pa smo razneženi ob pogledu na brezmejno materinsko ljubezen in hvaležnost mamice, da je lahko s svojimi mladiči na varnem in ji ni treba skrbeti, kje bo jutri našla hrano. Mamica in mali bodo ob primerni starosti in polni oskrbi, sterilizirani in kastrirani, iskali svoje domove.

Seveda nismo navdušeni, prevzemajo nas mešani občutki…če bi kdo na muco opozoril prej, bi se samo z eno! zgodbazaključila, tako pa je tu še dodatnih 5, katerim bo prekleto težko najti odgovorne posvojitelje. Po drugi strani, pa smo razneženi ob pogledu na brezmejno materinsko ljubezen in hvaležnost mamice, da je lahko s svojimi mladiči na varnem in ji ni treba skrbeti, kje bo jutri našla hrano. Mamica in mali bodo ob primerni starosti in polni oskrbi, sterilizirani in kastrirani, iskali svoje domove.

Vsem pa naj bo ta objava v opomin, da poskrbite, da so vaše živali sterilizirane in kastrirane in da na živali v okolici opozorite, preden je prepozno.