Skupaj pomagajmo ZEUSU, da obdrži svoj vid

Obračamo se na vas, dobri ljudje…

Pred tedni, v mesecu marcu, se je na nas za pomoč obrnila skrbnica mladega Zevsa. Zevs je bil lansko zimo najden na ulici ves premražen, zanemarjen in predvsem lačen. Kaj hitro se je ugotovilo, da je maček gluh, kar je bil verjetno tudi eden izmed glavnih razlogov namerne zapustitve. Iskanje dotedanjega »skrbnika« je kot pričakovano bilo neuspešno; kar pa je za Zevsa pomenilo ravno nasprotno, saj je po slabem skrbništvu dobil najboljše kar ga je lahko doletelo. Topel, varen, srčen in predvsem odgovoren novi dom pri svoji najditeljici.


Cca. pet letni mačkon je tako dobil čudovito življenje, a življenje mu je prineslo nove boje. Zevs ima na obeh očeh sivo mreno. Na levo oko sploh ne vidi, na desni pa se je stanje začelo poslabševati. Ker gre za kompleksno zadevo, ki se iz tedna v teden lahko poslabšuje, se je po pregledih in posvetih z lokalnimi veterinarji, skrbnico in Zevsa napotilo naprej na specializirano kliniko, kjer bo poseg tudi opravljen, tj. PRVA-K (Klinika za male živali) v Ljubljani. 

Predvideni stroški za poseg so 1350 evrov + zdravila. Strošek je velik zalogaj tako za skrbnico kot tudi za nas, zato smo se odločili, da se obrnemo na vas, dobre ljudi. Če lahko kdo, po svojih zmožnostih seveda, pomaga. Vaš prispevek lahko nakažete preko:
1. Paypal: dpmzkoroske@gmail.com, namen: Zevs
2. Sms donacija: DPMZ5 na 1919 in darovali boste 5 evrov
3. Na TRR račun: Društvo proti mučenju živali Koroške, Prežihova ulica 24, 2390 Ravne na Koroškem, TRR: SI56 0247 0001 6671 514 (račun odprt pri NLB)

Vse SMS donacije, ki bodo zbrane v mesecu aprilu bodo šle za Zevsa. Po potrebi bomo SMS donacijo izključno za njega tudi podaljšali v naslednje mesece.

Hvala Maji, da je Zevsa vzela za svojega ter se trudi, da bi bilo njegovo življenje najboljše kar se da. Zdaj pa je čas, da mi na pomoč priskočimo njima. Hvala vam, ker vam ni vseeno. Brez vaše pomoči, sami nikoli nebi zmogli. Ko stopimo skupaj smo močnejši. 

………………………………………………………………………………………………………………………………

Update:  Zeus je bil 10.5.2019 operiran na PRVA-K (Klinika za male živali) v Ljubljani. 

Operacijo je izjemno dobro prestal in zelo hitro okreval. Seveda še prejema zdravila, tudi kontrole bodo še potrebne.

Razlika je očitna… (na sliki, spodaj, so v kotičkih oči še vidni šivi, ki so bili dne 21.5.2019 že odstranjeni).

Zeus je zelo rad na vrtu hiše, vendar vedno samo v spremstvu skrbnice.

Z vašo pomočjo smo od konca meseca marca pa do začetka meseca maja, za Zeusa zbrali 400 eur donacij, večino z SMS donacijami. Hvala vsem, ki ste prispevali.

Prvi obrok, 400 eur, je že plačala skrbnica sama, naslednji obrok, ki znaša 400 eur, z vašimi donacijami plačamo mi (račun bo naknadno priložen v objavo).

Od skupnega zneska za stroške operacije in zdravila – 1350 eur, torej ostane še 550 eur dolga.

Mislimo, da jima lahko skupaj še dodatno pomagamo, zato puščamo možnost doniranja za pomoč Zeusu še odprto.

Vaš prispevek lahko nakažete preko:
1. Paypal: dpmzkoroske@gmail.com, namen: Zevs
2. Sms donacija: DPMZ5 na 1919 in darovali boste 5 evrov
3. Na TRR račun: Društvo proti mučenju živali Koroške, Prežihova ulica 24, 2390 Ravne na Koroškem, TRR: SI56 0247 0001 6671 514 (račun odprt pri NLB) – pripis: ZEUS

 

Hvala vam, ker vam ni vseeno. Brez vaše pomoči, sami nikoli nebi zmogli. Ko stopimo skupaj smo močnejši.